Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

Varmt välkommen till Källtäppans Birmor!

Jag heter Camilla Lindberg, fd Wikström, och älskar dessa ljuvliga skönheter. I november 2018 firade min uppfödning 30-årsjubileum, i november 1988 föddes min första kull!

 

Lite historia från min gröna början:

 

Jag köpte min första birma 1987 efter att ha lusläst kattböcker och hittat en underbar bild av en brunmaskad birma. När jag sett den bilden visste jag att en sådan katt skulle jag köpa, ingen annan katt kunde vara vackrare än denna. Började då sökandet efter en brunmaskad birmahona, och hittade henne till slut i Stockholm. Hon hette S*Vårbergets Bizzie Girl och var det sötaste jag hade sett någon gång.

 

Hon hade också den personlighet som gör birman till katternas Rolls Roys.

 

Det gjorde mig ingenting att hon hade framkil, utställning var inte så viktigt, jag ville kunna använda henne i avel. Det visade sig att föda upp birmor var något av det svåraste man kunde göra, att få fram utställningskatter är inte det lättaste. Men att ha dessa ljuvliga små birmabarn till låns några månader är det mysigaste man kan tänka sig.

 

Bizzies första kull bestod av tre barn, varav två visade sig bli mycket framgångsrika utställningskatter (nybörjartur eller?). En av dem var min blåmaskade hona EP & GIC S*Källtäppans Amicia Blue Beauty, Ammie.

 

Med Ammie startade mitt utställningsintresse. Jag visste inte mycket om utställningar när jag ställde ut Ammie för första gången. Men efter den utställningen hade jag fått lära mig alla turer, då Ammie gick till panel i klassen 3-10 mån (det var en stor klass då), i panelen blev hon utslagen, men den utställningen gav mig blodad tand, då hon på samma utställning även slog ut sin kullbroder i BIR (de blev båda BIV). Här nedan syns jag och Ammie på hennes första utställning!

 

Bizzies sista kull bestod också av tre barn, och ur den kullen sparade jag också en hona - EP & IC S*Källtäppans Fabulous Lizzilady, Lizzie, min brunsköldpaddsmaskade drottning, som blev nästan 16 år innan hon hastigt gick bort i juli 2007. Även hon har gått mycket bra på utställningar. På hennes sista utställning i Surahammar i april 2007 blev hon både BIS-Kastrat och BIS-Veteran, snacka om bravad vid 15,5 års ålder!

 

Lizzies första dotter sparade jag också, min röda busa EC S*Källtäppans Just My Bonnie, Bonnie, som vi fick behålla i sjutton år innan hon av ålder fick somna in. Hon hade också utställningsframgångar, men som okastrerad hade hon större konkurrens än sin mor och moster som båda haft störst framgångar som kastrater. Hon var alltid den bästa kattmamma man kan tänka sig.

 

Källtäppans hade också en blåsköldpaddsmaskad dam. Hon var vacker som en tavla, därav hennes namn, och hette IC Vinsbobäckens Akvarella, kallades Nellie. En underbart go´ katt med det ena tokiga upptåget efter det andra i beredskap. Nellie var bara tolv år när hennes njurar gav upp. Hon visade också framtassarna på utställningar.

 

Vi hade också en sällskapskatt, som bodde hos min dotter i Mora, S*Källtäppans Midi Merrel, Merrel, vår speciella hane med helt egna ideér, med Basebarn till efternamn. En son till Bonnie, som bara blev kvar hos oss. Han hade knick på svansen och för lite vitt, men var Ronjas katt och stora kelgris, så honom fick vi inte sälja.

 

Vi hade också vår karamell CH S*Källtäppans Qute QitiQaramel, Qittie, rödtabbymaskad dotter till Bonnie från hennes näst sista kull. Vår kära pudding gjorde verkligen skäl för sitt namn! Hon hade skinn på nosen också och hade genom åren lärt sig av både Nellie och Merrel, med allt vad det innebar! Hon tog också hand om sina bebisar på samma fina sätt som sin egen mor. Vi fick ha Qittie hos oss i nästan 14 år innan hennes njurar gav upp.

 

2004 fick vi två tillskott samtidigt i vår familj! I Nellies kull vintern 2004 kom äntligen min lilatabby hona (en färg som jag velat ha i flera år)! I dubbel upplaga dessutom, så lilla Sinda blev naturligtvis kvar! Men med stor sorg i hjärtat så förlorade vi Sinda alltför tidigt. Hon gick bort bara två och ett halvt år gammal och saknaden efter henne är mycket stor.

 

Två veckor efter Nellie fick sen Qittie också en oerhört fin kull. Vi skulle ju inte spara fler röda, men Bonnie var vid det tillfället mycket krasslig, så det fällde det avgörande beslutet, vi måste ju ha en rödmaskad hona i familjen. Vania skulle också stanna! En så söt liten tös med hennes trevliga stamtavla kunde vi inte sälja!

Jag med

S*Källtäppans Amicia Blue Beauty.

Familjen utökades också 2006 med en egen hane! Vår söte Wanjeena's Lord of Light, Loofi, var en crememaskad goding som blev pappa till några fina kullar! Han hade ett underbart temperament och var otroligt fin! Vi var så glada när vi hittade honom! Tyvärr fick Loofi bli kastrat alltför tidigt, och han gick också bort alltför ung, bara fyra år gammal blev han.

 

Vania blev skendräktig några gånger, och när vi nästan gett upp så blev hon dräktig som 8-åring! Hon fick två väldigt vackra rödtabbyhanar, och en av dem stannade såklart hos oss. Älskade Miro blev bara drygt ett år gammal, men innan han gick bort hann han bli pappa till två kullar! Ur den ena kullen sparade vi två honor, Ginnie och Moa. Moa fick vi inte heller ha kvar i livet, hon blev inte ens ett år gammal lilla sötnosen…

Vania rycktes också bort från oss när hon var tio år gammal. Vi hade hoppats att hon skulle ha många år kvar i livet som kastrat, men så ville inte ödet.

 

2014  utökades familjen med en egen hankatt igen, underbara rödmaskade Rocky från Ewa Hagel, Lineahusets birmor, som en gång i världen startade sin uppfödning med Källtäppans La Linea som finns långt bak i Rockys stamtavla. Rocky har blivit pappa till flera vackra katter. Två av hans döttrar tillsammans med Ginnie har stannat hos oss. Crememaskade Jazzie 2015 och 2016 ytterligare en crememaskad dam, Millie. 2016 kom också vår andra hane, ända från Italien, vackra chokladmaskade Baggy med det underbaraste temperament man kan ha!

 

S*Källtäppans har fött upp flera vackra och framgångsrika katter genom åren, här kan vi nämna några: S*Källtäppans La Linéa, tyvärr inte i livet idag, ägdes av Eva Hagel i Örebro. EC S*Källtäppans Noa Neville X, ägs av Tor Raymond Olaussen i Tromsö i Nordnorge. IC S*Källtäppans Nikon Nokey X, tyvärr inte i livet idag, ägdes av Maria Trogen i Oslo. GIC S*Källtäppans Orchidé Olé, ägs av Ketil Myrholt i Oslo. IC S*Källtäppans Orcini Orca, ägs av Christin Salander i Stockholm. CH S*Källtäppans Pim Pim Pirelli, ägs av Angelika Brandel, Östervåla. CH S*Källtäppans Seanna SoSweet, ägs av Peter och Ann-Louise Grahn, Granboets i Örebro. IC & IP S*Källtäppans Vodo Vivaldi, och CH & IP S*Källtäppans Xtreme Xentio, ägs av Albin Molin. IC S*Källtäppans Zora Zoraya, ägs av Siw Nordlund. IC S*Källtäppans Zico Ziroco ägs av, och IC S*Källtäppans Zomi Zalmon, ägdes av Margareta Geveld.

Vi har också tre avkommor i Holland: EC S*Källtäppans Rocco Rohan som bodde som avelshane hos Jittie Bent-Lautenbach, cattery "Ant Bwe Lay", och IC S*Källtäppans Veera Venezia som bor hos Joke Jansen, "Cattery van Ranthambhore". Hos Rebekka van Asperen, Dapharas birmor, bor S*Källtäppans Gaya Garamaya.

 

 

Källtäppans har hittills fött upp 44 kullar.

 

Jag med

S*Källtäppans Fabulous Lizzilady.

Jag med

S*Källtäppans Elmiro Elmo.

Jag och katterna bor sedan maj 2010 tillsammans med min man Tomas och hans son Alexander på halvtid, i Ludvika i södra Dalarna. Vi bor i ett stort gammalt härligt hus, ligger lagom enskilt i Persbo, 6 km norr om Ludvika. Inga grannar i närheten men ändå nära till stan och enorm tomt på 2 ha som katterna får röra sig helt fritt på! De älskar att vara ute och sola sig, jaga möss, flugor, fjärilar, klättra i träd och titta på fåglar.

 

Jag har ett eget aktiebolag 3DIZA  AB, och jobbar med förebyggande hälsa på tre plan. Jag brinner för att släcka tysta bränder inuti våra kroppar. Jag mäter hur maten vi äter påverkar oss med ett torrt blodtest och hjälper människor att ta sig från riskzonen till friskzonen på 120 dagar. Jag jobbar också som LIFE-terapeut och hjälper människor med ett stressat nervsystem att slappna av, stärka sin självkänsla och öka respekten och omtanken om sig själva. Behandlingen samlar också  dina energier,  så att du känner dig mer närvarande i kroppen samtidigt som du får lättare att hantera stressade situationer i vardagen och bli mer målinriktad. Jag ÄLSKAR mitt jobb!!

 

Jag har två utflugna barn som heter Rasmus och Ronja (jag är en stor beundrare av Astrid Lindgren). Rasmus bor med sin sambo Jennie i Tjärnan mellan Säter och Hedemora, båda älskar bilsport och bygger egna bilar och kör drifting. Ronja bor tillsammans med sin man och dotter Tea i hus i Mora. Ronja är skicklig massör och författare. Tea är mormors gullegryn och såklart världens goaste unge och att vara mormor är det bästa som finns! Tomas dotter Louice är också utflyttad, hon bor närmast, också i Ludvika och ställer alltid  upp för andra med en hjälpande hand.

 

Jag har alltid önskat att dygnet skulle ha 48 timmar istället för 24, då jag aldrig hinner göra allt jag vill. Jag har alltid tusen saker på gång (en del säger att jag är en typisk tvilling) och har massor av intressen.

 

Katterna är ett stort intresse - uppfödning och utställning. Tidigare var jag också ordförande i Bergslagskatten, som numera utträtt ur Sverak och ängnar sig helt åt hittekattverksamheten och kastreringsdriverna.

 

Tidigare i mitt liv var jag mycket aktiv inom hundsport också, jag tävlade gärna agility, tränade lydnad, viltspår och flyball med min älskade hund Simba, som nu finns i hundhimlen. En elakartad cancertumör gjorde att han fick sluta sitt liv efter alltför kort tid. Ett par månader klarade jag utan hund. Saknaden blev för stor, så lyckan var stor när lilla Zimba, två år, behövde ett nytt hem (han var ju menad för mig, med samma namn och samma färg som vår första hund). Han passade perfekt in i vår familj och var mycket älskad. Zimba blev tretton år och har nu också han gått över regnbågsbron.

 

Dans, både bugg och foxtrot, är min stora passion! Jag dansar så ofta jag kan! Yoga är också något jag älskar, helst på bryggan på morgonen! Jag älskar också skogspromenader som rensar själen och är avstressande med klar luft, härlig fågelsång och vinden som brusar i träden. En lisa för själen är också att få vara i vårt paradis i södra Spanien, i Nerja. Dit åker jag så ofta jag kan! Är inte så förtjust i snö, så att vara där på vintern är ljuvligt!

 

Ett annat intresse som blivit mer och mer som en livsstil är att renovera hus! Det är så roligt! Jag bodde tidigare i ett litet gammalt hus i Säter som jag renoverade mest på egen hand. Vi fortsatte renoveringarna i vårt hus i Ludvika där vi bor vackert nära sjön. Älskar byggnasvård av gamla hus! Nyaste projektet är engammal herrgård utanför Säter som sommarhus!

 

 

Här bor vi på Näs gård!